Gediplomeerd chipper

Het chippen van kittens en eigenlijk het chippen van alle dieren is belangrijk! Vanaf 1 april 2013 moeten honden verplicht geregistreerd worden bij een databank. Voor katten is dit (nog) niet verplicht. Echter is het wel belangrijk om je kitten(s) te laten chippen, o.a. bij vermissing zal het dier aan de hand van de microchip sneller bij zijn baasje terecht komen. Als u met uw huisdier naar het buitenland op vakantie gaat, of langer als zes maanden werkzaam bent in het buitenland bent u verplicht uw dier te laten chippen. Chippen is diervriendelijk, uw dier heeft er geen last van en kan de chip niet verliezen. De microchip is uniek en daardoor kan het gechipte dier altijd ge√Įdentificeerd worden.

Wij zijn gediplomeerd chipper en bevoegd voor het inbrengen van de chip. We kunnen honden en katten verantwoord identificeren en registreren. Hiervoor hebben we een erkende opleiding gevolgd die ingeschreven staat in het register CRKBO. Het op goede wijze identificeren en registreren is van groot belang in relatie tot het verantwoord houden van huisdieren en dierenwelzijn. Het vereist een bepaalde kennis en vaardigheid.

Wij plaatsen uitsluitend de nieuwste ISO microchips van het merk Virbac die voldoet aan de Europese normen. De chips zijn steriel en per stuk verpakt en beginnen met de code voor Nederland 528.

Als u uw dieren wil laten chippen kan u contact opnemen via het contact formulier.

 

 

Start typing and press Enter to search